Monday, May 03, 2010

I want to let it go........


Hhmmmm...nak citer berita sedih ke tak sedih ker entahla..
sebenarnya aku rasa2 mcm nak jual jer mesin jahit kat umah tu... sebab jarang2 sangat digunakan. Dalam sebulan ada lah sekali, kadang2 tak guna langsung. Aku beli tak sampai setahun pon lagi... dulu masa mula beli ingt2 gigih nak menjahit..tup tup aku kena tranfer mengajar kat tempat lain yang lebih ajuh dr hubby n anak2, so weekend jer aku balik jenguk umah, hubby n anak2... yerla dah balik seminggu skali takkan nak fokus menjait lg kan??? So tersadailah ia disitu....sob..sob..sob..

Tapi aku kat sini bawa mesin portable jer..SENANG. Yang kt umah tuh mesin jahit industri (SINGER)tapi aku mmg jarang sgt2 guna. Sume yg baju2 aku amik tempahan pon guna portable mesin tuh ajer...sebab dia jer sentiasa berada disisi ini...Yang SINGER tuh xleh nak bwa kemana2 sebab besar n berat.....

Tahun lepas masa beli tuh perasanlah n pasang angan2 nak amik tempahan jait langsir lah.. itu lah.. ini lah.. tup2 dah jd PJJ nih mmg berkuburlah cita2 ku itu... cuma amik tempahan yg senang2 yg padan dengan mesin aku yang kecik tuh ajer.. cuma aku plan nak beli mesin portable yg baru senang dr K.Zila.. so saper2 yang tingin nak beli mesin aku nih boleh bgtau kat aku erk!! harga boleh dirunding...Conditionnya pon masih elok n baru lagi. Minyak dia pon tak penah tukar lagi..masih jernih...( barang jrg guna lah erk!! :P)

3 comments:

Mama Najiha said...

hehehe.. macam berminat ni.. tp lokasi akak di mana?
berapa akak nak tolak?

jenis jahitan yg boleh dijahit?

|:~AidA~:| said...

hi najiha....

akak kt kelate.... kalau boleh tuh nak tolak dlm RM1200...tapi rege bleh runding lagi kalau betol2 nak...

mesin industri nih boleh jait lurus jer... tapi sesuai juga kalau nak jahit kain tebal2 n jeans... sesuai la kalau nak jait byk2 non stop.. jait langsir ker mmg sesuai...kalau nak email/YM akak erk!!

Hema Octovia said...

mesin industri ni la mesin idaman saya sebab mesin ni bleh jahit yg tebal2..strong gitu

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails