Thursday, December 30, 2010

reversible hp sleeves...

boleh mcm nih.....

atau diterbalikkan mcm nih....heeeeee...
saya dah siapkan sarung hp yng comel2 nih 2 mggu lepas lagi.. tp baru skrg baru upload bila time tgh free nih... heeee... sumer dah dimiliki... exteli baju2 hp nih 2 alam... ( 2-2 belah leh guna.. tuh yang unik sket...)sumer nih saya guna fabric cotton dr fabric fanatics

Sunday, December 26, 2010

Cherating.....




Sunday, December 05, 2010

Pencil Case ala-ala Patchwork...


Depan  
 SOLD OUT!!!!

Belakang
Tadaa... projek saya setiap kali weekend... sehari saya siapkan 2 bijik pencil case nih.... puas hati saya.. Suami saya asyik menjeling-jeling jer masa saya dok buat benda alah nih.. hehehe... saya curik-curik masa dia tido.. bila bangun tak siap lagik... hikhikhik...  Tapi nasib baik die yg paling memahami minat saya nih... thanks my dear!! 
Dalam leka2 buat nih saya upah chenta hati saya meggi.. takut dia boring tengok saya ngadap mesin jait jer... Saya nih kalau dah buat satu2 mesti sampai siap..Takleh nak benti dah.. so inilah hasilnya.... Sayangnyaa mau jual!!!! 

Exteli saya buat case nih dr fabrik cotton dan linen yang saya beli dr Fabric Fanatics . Cotton flannel yg saya guna untuk sebelah dalam untuk kedua-dua case nih saya beli dekat Nagoya... Rupanya murah betul cotton flannel nih yer!!


Case A : dalam
Case B : Dalam


Case A :  belakang

Case A : depan
Case B : depan

Case B : Belakang

 

Saturday, December 04, 2010

15 minit ~ mini hp sleeve

bhgn depan...



belakang..plain jer...
Pagi nih sempat saya siapkan hp sleeves nih yg ditempah oleh classmate saya.... kejap jer saya buat.. 15minit dah siap..hikhikhik.... esok saya nak bg kat tuan empunya.  sSya guna cotton utk bhgn belakang  n flannel cotton kt depan. Then saya sulam bunga simple2.. nampak kosong sgt...  actually same kan kain dia dgn tread catcher saya.... :P saya suka corak dia...!! ok enjoy tda' pic...


Wednesday, December 01, 2010

threader catcher......sew along projek dgn hany n nini....


Akhirnya..... berjaya gak saya buat sew along project nih bersama Hany  and Nini... suka rasanya dpt buat benda alah nih sebab dah lama sgt berangan..:P nasib baik ada geng nak berlumba2 buat walaupun saya org terakhir siapkan.. hehehehe.. kalau tak sampai bila pon tak terBUAT lah benda alah nih.. Almaklumlah.. saya skrg wlpun cuti sekolah.. saya tak cuti gak..kena attend kelas.. letih + penat toksah nak cakap lah... tapi bila dpt menjait.. penat + letih tuh akan hilang... pelikkan.. saya rela tak tido petang kalau weekend, padahal badan nih perlukan rest... janji dpt buat 1 projek seminggu pon dah cukup... hehehe..

Tuesday, November 23, 2010

pending project yg baru siap...diapers bag for my sist!!

 
                    

boleh pendekkan tali....ikat reben jerk!!

 exteli..... diapers bag nih saya buat utk adik saya.... nasib baik sempat siap sebelum dia bersalin due dia baper ari jer lagik!!..sempatlah saya pos kat dia... nak siapkan beg nih mau amik masa 3ari... patutnya kejap jer.. tapi disebabkan bzz memanjang buat pun curik2 masa.... time2 suami n anak2 tido..hihihi.... masa tuh la saya berperang dengan project2 saya... kalau waktu lain saya buat2 cebok spend masa dgn diorg...hihihi...nak jd isteri mithali la katakan.... amin.... so tu yg yg pending project jer!! +++ dgn kerja2 bergaji!!! hihihi.... okla..enjoy the pic.. komen tau!!! byk jugak la saya tgk kelemahan beg nih.. almaklumlah 1st time jait diapers beg... main belasah jer!!! oppsss belasah2 pon siap gak kan!!! heheheh
gaya kalau tali labuh....
gaya untuk tali singkat...

Sexy Top for my lilgirl....



weekend baru nih... saya sempat siapkan buat sepasang top n pant utk myLilRania... exteli saya guna kain dr maternity dress saya dulu...(masa prggyy kat Rania) dah 6thn usia baru skrg saya potong2 jahit utk diwarisi kat anak dara saya nih.... sebenarnya saya sayang sgt baju nih.... sampai sblm saya gunting2 still lg pakai... last2 bila tgk dah pecah tepi2 saya sayang nak buang mcm tuh ajer... so di ubah suai utk buat baju utk anak saya... hihihi.. puas hati saya..:P TAPI.... pant dia saya tak upload lagi kat sini....x sempat nak snap pic...model dah tak posing... next time saya upload yer... nih pon curik2 bukak blog masa dlm kelas...lecturer dok ngajar kat depan..kikikiki..kes boring!!!

Thursday, November 11, 2010

Make up Pouch lagi..

ok x???? hihihi

yey!! lega dah dpt siap satu projek..setelah seminggu cuti.. semalam hubby ku tak ada dirumah... so saya sempatla buat pouch nih..hihihi.. suker.. suker.. suker... saya buat utk besday kawan... suka dia dpt pg td saya bg kat dia... saya pon suka tgk pouch nih kecik jer.... muat la brg2 make up dia...

close up kat dalam... nak tunjuk label tuh..hihihi..saya dah ada label sendirk.. tp kecik sgtla.. rasa kena buat yg besar sket lepas nih..

Sunday, November 07, 2010

Drawstring pouch

aper yer nak citer?? weekend baru nih saya siapkan pouch comey nih utk Yana....buat simple jer... saya guna cotton perca jer yang dia bagi. Sebenarnya nak buat mcm lain, lain yg jadinya... saya nih slalu mcm tuh.... design main dlm kepala jer.... kepala pon pening jer dgn assgment yang melambak... pastuh dok pk2 nak menjait lagi... heheheh...

Saturday, October 30, 2010

Napkin for Fiza....

yang nih pulak napkin utk assgment Fiza... dia tempah suh buat... so inilah jadinya... ok tak fiza? saya nih amik tempahan yang org punya... yang saya tak jait-jait jugak..huhuhu... bila nak  buat yang sendirik asyik takder masa jer.... yang org punya excited bukan main nak buat.. hihihi... lagi 2 minggu saya kena masuk maktab samabung kelas waktu cuti... aduh tensionnya,. cepat la habis... lagi 6 bulan jer!!! sabar2!! lepas nih boleh buat projek banyak2!!

Sunday, October 17, 2010

Join Giveway from Izue da Label Maker!!

lepas nih plan nak label baru macam nih..huhuhu..atau
yang ini.... ???



BOLEH VOTE TAK DESIGN MANA YNG BERKENAN???? Atas atau Bawah??

Yeayy best dapat join giveaway dgn Izue... hopefully kalau menang nak design label mcm nih pulak..

Hadiah pulak, jeng..jeng..jeng.. setiap sorang akan dapat satu set label, jenis polycotton! size 2" x 0.5", bermakna korang akan dapat dalam 83 keping dari Izue. saper berminat meh kita join nih!!!

 
Sebelum nih dah tempah label mcm design kat bwh dengan izue..otw katanya..maybe hari nih kot sampai... Tak sabar2 dok tggu label dr Izue sampai... thanx ya izue!!

my 1st label




So sapa2 nak join give away nih korang bleh pegi kat blog izu kat sini yer....


 

syarat2 dia senang jer..
  1. Design untuk label (kata nak menang, nak suruh i print apa kalau takde design kan. hehe). tak kisah pun rupa apa, asal korang gembira. yang penting size la, 2" x 0.5". (dah buat)
  2. Buat la entri sikit kat blog korang, takyah nak puji, membebel apa pun, just tepek design korang untuk tatapan umum dengan link ke giveaway nih. =) (dah buat..yaeyy!!)
  3. Akhir sekali, tulis komen kat bawah dan bagi link korang jugak. (dah buat....tak sabar nak tggu result nih)
  4. Dah selesai..simple kan? part design jela leceh sikit kot...sorryyyy. (dah siap...)
Anyway, this giveaway is open for all. Tarikh tutup: 25 Oktober 2010 dan pemenang InsyaAllah akan diumumkan 26 Oktober 2010 nanti. So, goodluck semua!




Wednesday, October 13, 2010

Kalkulator cinta

sedang saya asyik melayari blog ini yang saya jumpa... ini yang saya cari.. semoga ilmu yang saya dapat dpt dikongsi bersama2....


dipetik dr blog k.ina  Mencari dan Terus Mencari Cinta Ilahi 


"Dalam duduk bersendiri melayan mata yang belum mengantuk malam tadi, hati saya berbisik sendiri.

Berulangkali.

Membaca beberapa komen teman-teman lewat status saya di fb, semakin menambah kekuatan saya berimaginasi.

Angan-angan saya, alangkah baiknya, jika ada satu alat yang berfungsi seperti sebuah mesin kira-kira, yang boleh digunakan untuk aktiviti tambah, tolak, darab dan bahagi. Cuma kelainannya ialah subjek yang dihitung bukanlah satu benda, tetapi adalah sebuah cinta.

‘Kalkulator cinta’.**

Saya cuba membayang-bayangkan aplikasinya.

Andai seorang suami melafazkan puji-pujian kepada isteri tersayang, disertai ucapan, I love you my dear, maka aktiviti tambah akan berlaku kepada kalkulator cinta mereka. Ini kerana, ucapan cinta menambah bahagia, membuatkan seorang isteri rasa dikasihi dan dihargai.

‘Suami, ucapan cinta, romantik + CINTA = isteri gembira = rasa bahagia.

Saya berangan-angan lagi.

Andai seorang suami menegur gaya berpakaian isteri sebelum keluar membeli di pasar tani dengan kata-kata : ‘Cantiknya awak hari ni! Macam nak pergi mengurat mamat benggali!’. Maka aktiviti tolak akan berlaku kepada kalkulator cinta mereka. Ini kerana, kata-kata yang kasar amat dibenci oleh seorang isteri, walaupun teguran yang diberi adalah benar demi kasih dan cinta suami kepada isteri.

‘Suami, sindir, perli – CINTA = isteri terasa hati = masam mencuka wajahnya sehari.


HATI SEORANG ISTERISaya sebenarnya tidaklah terlalu serius memikirkan keperluan wujud atau tidak alat sedemikian. Sekadar berfikir separa santai dalam menanggapi sekian banyak kemelut rumahtangga yang berlaku hari ini.

Salah satu darinya diutarakan melalui ruangan komentar pada artikel, JANGAN BERHENTI BERKENALAN : Renungan buat suami dan isteri. Beliau yang menamakan diri sebagai Lynn meluahkan isi hati :
“Saya suka membaca perkongsian ini. Saya sedang menghadapi kemelut rumahtangga.Sudah sekian lama berkahwin (hampir 5 tahun), suami tidak pernah memujuk, berbual, berkomunikasi (hanya bila mahukan hubungan intim) malah tidak pernah memberitahu apa yang disukai atau apa yang tidak disukai.

Saya bagai hidup dengan ‘stranger’ setiap hari saya menangis mengenangkan hal ini. Saya tidak mahu ‘selfish’, anak saya sudah 3 orang walau saya masih muda (belum menjangkau 30 tahun). Saya sayangkan rumahtangga ini dan anak-anak, cuma sedih kerana rasa langsung tidak dihargai kecuali bila suami mahukan hubungan intim. Saya bukan wanita berkerja, saya korbankan karier untuk mencurahkan sepenuh perhatian kepada suami dan anak-anak. Dunia saya hanya suami dan anak-anak. Bila jadi begini, saya rasa amat tertekan dan rasa ‘useless’. Apa yg patut saya buat/fikirkan?

Banyak kali saya berbincang dengan suami namun jawapan yang diberikan hanya 1 :

"Maaf abang tak tahu nak cakap apa.”

Saya sangat kecewa. Saya tak pernah berhenti berdoa dengan harapan suami akan menyayangi saya.

Saya pernah suarakan, jika suami mempunyai kekasih hati/pilihan lain saya izinkan dia berkahwin. Mungkin suami akan berubah kepada yang lebih baik dengan cara ini tapi tiada jawapan dari suami dan hubungan kami berterusan hambar beku seperti ini.

Harap ustazah sudi memberikan pandangan.


WANITA DAN KATA-KATA CINTA
Saya bersimpati dengan kemelut perasaan yang sedang dihadapi oleh Puan Lynn. Sebagai seorang wanita, saya maklum, belaian jiwa dari seorang suami yang dijelmakan melalui kata-kata seperti ucapan sayang, bicara yang lembut, mahupun sekadar lafaz terima kasih, banyak memberi kesan dan ransangan yang positif terhadap keutuhan rumahtangga yang dibina.

Isteri mana yang tidak bahagia dengan kata-kata yang menggambarkan penghargaan dari suami tercinta. Sesaat lafaz sayang diperdengarkan, sudah cukup meredakan keletihan isteri berbakti untuk anak-anak dan suami. Sepatah ucapan terima kasih diberikan, sudah cukup menjadi penawar yang meredakan resah isteri berdepan rutin yang sama di kebanyakan hari.

Hanya semudah itu, seorang suami dapat mengungguli emosi isteri yang dikasihi. Ia tidak banyak memakan masa, menagih kudrat dan tenaga dan tidak juga menelan belanja yang tidak terjangka nilainya.

Cukup hanya sekadar kata-kata mesra.

Namun begitu, sebagaimana kata-kata yang saya titipkan di laman fb, sebagai peringatan kepada teman-teman, juga untuk tatapan dan renungan diri sendiri, saya menukilkan :

“ALLAH SWT tidak memberikan semua yang kita inginkan, tetapi DIA memberi apa yang kita perlukan.”

Saya akur, bukan semua wanita, bertuah dapat menikahi jejaka yang ‘cukup’ serba serbi. Seorang yang soleh dan bertaqwa, pandai pula berlawak jenaka, mahir memikat dengan aksi dan gaya yang menambat sukma, juga bertanggungjawab terhadap anak dan isteri di bawah seliaannya.

Tidak semua lelaki memiliki pakej lengkap sebegini!

Kerana itu, saya melontarkan satu persoalan :

“…antara suami yang romantik dan bertanggungjawab, yang manakah menjadi dambaan?”

IF MAN COULD TALK
Demikian satu judul buku yang dikarang oleh, Dr Alon Gratch, seorang pakar psikologi klinikal dan juga seorang pensyarah di dalam bidangnya. Beliau banyak menulis untuk pelbagai penerbitan termasuk New York Times dan Wall Street Journal.

Manurut Dr Gratch, lelaki bukan tidak boleh berbicara, hanya saja mereka lebih mudah berkata-kata dengan bahasa yang berbeza. Tidak sebagaimana kaum perempuan, yang umumnya terbuka dengan perasaan mereka, kebanyakan lelaki merasa sangat sulit untuk ‘membuka’ diri untuk orang lain. Oleh sebab itu, pada dasarnya, kaum lelaki sering terlihat jauh dan terasing serta sukar difahami, atau dalam banyak keadaan, agak keras dan menjengkelkan.

Oleh kerana itu juga, lelaki lebih mudah mewakilkan luahan kasihnya melalui sejambak bunga, atau paling tidak mereka akan memilih sekeping kad yang telah dipenuhi dengan berbaris ayat dan madah pujangga supaya ruang untuk mereka menulis menjadi lebih terhad dan tidak terlalu luas.

Justeru, saya berpandangan bahawa seorang isteri yang sentiasa menginginkan kebahagiaan dan ketenangan di dalam rumahtangganya pasti akan berusaha mengerti, meneliti secara jujur dan yakin diri bahawa tanda-tanda cinta seorang suami terhadap isteri ada pelbagai sudut dan segi.

Kasih sayang seorang suami bukan hanya boleh dinilai dengan kata-kata cinta dan ucapan mesra semata-mata ( verbal ), akan tetapi lebih penting dari itu ia harus dibuktikan melalui perbuatan dan tingkahlaku ( non-verbal ).

Kasih sayang, sama ada ia boleh diimplimentasikan dengan kalimah indah dan menyejuk jiwa, ia juga boleh dijelmakan dari perilaku yang baik, pandangan yang mendamaikan, juga sentuhan dan belas ihsan. Dan yang paling utama, peranan dan tugasnya sebagai ketua keluarga telah dilaksana sebaik-baiknya.

Walau tanpa bicara, ia cuba untuk menterjemahkan perasaan dalamannya yang dipenuhi rasa cinta dan kasih mesra terhadap isteri dan cahaya matanya dengan cara yang diyakininya. Sungguhpun cara ini mungkin kelihatan agak sederhana pada penilaian ramai wanita, tetapi ia tetap bernilai secara makna, lebih-lebih lagi kepada sebuah institusi keluarga.

Justeru itu, pandanglah keadaan ‘tanpa suaranya’ ini sebagai satu kelebihan, kerana seorang suami yang memiliki upaya sebegini adalah seorang suami yang punya keistimewaan tersendiri. Dia sebenarnya seorang yang penyayang tetapi kasihnya ditunjukkan dalam diam. Tanpa bicara, tidak melalui kata-kata.


BAHASA TUBUH RASUL JUNJUNGANRasulullah SAW sendiri sebagai contoh tauladan terbaik seorang suami yang menyintai dan menghargai isteri, banyak menunjukkan kasih sayangnya dalam bentuk non-verbal ini. Situasi ini dapat dilihat dari sekian banyak hadis-hadis baginda, di antaranya :


1. Bersegera menemui isteri jika tergoda. Dari Jabir, sesungguhnya Nabi SAW pernah melihat seorang wanita, lalu baginda masuk ke tempat Zainab, lantas baginda menumpahkan keinginan baginda kepadanya. Setelah itu, baginda keluar dan bersabda : “Bila seseorang di antara kamu melihat seorang wanita yang menarik, hendaklah ia mendatangi isterinya, kerana pada diri isterinya itu ada hal yang sama dengan yang ada pada wanita tersebut." ( Hadis riwayat Tirmidzi )

2. Bergiliran minum pada tempat yang sama. Dari 'Aisyah r.a, dia berkata : "Aku biasa minum dari cawan yang sama ketika haid, lalu Nabi mengambil cawan tersebut dan meletakkan mulutnya di tempat aku meletakkan mulutku, lalu baginda minum, kemudian aku mengambil cawan, lalu aku menghirup isinya, kemudian baginda mengambilnya dariku, lalu baginda meletakkan mulutnya pada tempat aku meletakkan mulutku, lalu baginda pun menghirupnya." ( Hadis riwayat 'Abdurrazaq dan Sa'id bin
Manshur)


Hadis-hadis di atas menggambarkan betapa indah kemesraan yang ditunjukkan oleh Rasulullah SAW kepada isteri baginda, sekaligus menyatakan bahawa Islam sangat mementingkan komunikasi non-verbal ini, kerana sememangnya bahasa tubuh, dalam banyak situasi dan kondisi, lebih efektif menyatakan cinta dan kasih sayang antara suami isteri.


PRO-AKTIFSaya bersetuju, andai menginginkan suami romantik, tidak salah jika isteri yang memulakan langkah pertama. Bersikap pro-aktif dalam persoalan rumahtangga dan kebahagiaan ikatan perkahwinan tidak akan merugikan pihak isteri. Sebaliknya, bak kata pepatah Inggeris :

‘What you give, you get back’.

Dengan senyuman yang manja, sentuhan yang lembut diiringi tutur kata yang sopan bersahaja, pasti dapat menjadi pemangkin buat seorang suami yang pendiam untuk berbicara sepatah dua.

Walau masa yang diambil, mungkin bertahun lamanya, namun usaha yang ikhlas kerana ALLAH, demi kelansungan ikatan perkahwinan dan keharmonian rumahtangga, pasti akan beroleh bantuan dari Yang Maha Esa. Memang tidak mudah, tetapi dengan kesabaran dan mujahadah beserta penyerahan yang tuntas kepada ALLAH, segalanya impian akan menjadi nyata, InsyaALLAH.

Ini sifir yang saya yakini ketepatannya.

Selebihnya, mungkin perkongsian pengalaman dari dua wanita ini, dapat membuka mata dan hati wanita lain yang membaca.

Itu harapan saya.


KALKULATOR CINTA
Akhirnya, buat Puan Lynn dan para isteri di luar sana, saya suka berkongsi beberapa ayat yang sangat memberi kesan kepada diri ini untuk terus memuhasabah sikap, tindakan dan perlakuan saya sehari-hari, terutama dalam menunaikan hak suami dan pelaksanaan tanggungjawab sebagai isteri.

Firman ALLAH SWT :

وَنَضَعُ الْمَوَازِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيَامَةِ فَلَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَيْئًا وَإِن كَانَ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِّنْ خَرْدَلٍ أَتَيْنَا بِهَا وَكَفَى بِنَا حَاسِبِينَ


Maksudnya : “Kami akan memasang timbangan yang tepat pada hari kiamat, maka tiadalah dirugikan seseorang barang sedikit pun. Dan jika (amalan itu) hanya seberat biji sawi pun pasti Kami mendatangkan (pahala) nya. Dan cukuplah Kami sebagai Pembuat perhitungan.” ( Surah al Anbiya’ ayat 47 )




Maksudnya : ”Dan tiap-tiap manusia itu telah Kami tetapkan amal perbuatannya (sebagaimana tetapnya kalung) pada lehernya. Dan Kami keluarkan baginya pada hari kiamat sebuah kitab yang dijumpainya terbuka.” ( Surah al-Israa ayat 13 )

اقْرَأْ كَتَابَكَ كَفَى بِنَفْسِكَ الْيَوْمَ عَلَيْكَ حَسِيبًا


Maksudnya : "Bacalah kitabmu, cukuplah dirimu sendiri pada waktu ini sebagai penghisab terhadapmu." ( Surah al-Israa ayat 14 )

Saya mengakhiri coretan di ruang fb dengan komen balas berisi sedikit renungan buat diri sendiri dan teman-teman :

“Dalam mempersoalkan tentang hak, adalah lebih baik kita ( isteri ) bertanyakan diri tentang tanggungjawab yang kita telah, sedang dan akan berikan buat yang berhak ( suami).

Fokus kepada apa yang kita perlu buat sebagai seorang isteri dari menumpukan kepada apa yang kita patut dapat dari seorang suami.

Bimbangnya diri ini, andai di akhirat nanti, kita menjadi musuh kepada diri sendiri atas kecuaian dan kelalaian sebagai isteri ketika hayat di dunia ini.”


Realitinya, kalkulator cinta suami isteri di dalam Islam tidak berkisar sekadar luahan cinta dan kata-kata yang indah membelai jiwa semata. Ia tidak terhenti hanya pada kiraan secara lahiriah dan fizikal sahaja, tetapi ukuran cinta yang hakiki adalah berlandaskan taqwa, ikhlas dan menuruti sunnah Nabi yang diperakui Ilahi. Keredhaan ALLAH, matlamat utama cinta mereka. Walau sekecil apa pun usaha yang dilakukan demi menjamin ikatan yang ada tidak terlerai dan bubar, ia pasti diberikan ganjaran setimpal oleh Yang Maha Esa.



Ya Allah, Engkau mengetahui bahwa hati-hati ini telah berhimpun dalam cinta
pada-Mu, telah berjumpa pada menunaikan ketaatan pada-Mu, telah bersatu dalam
berdakwah untuk kembali pada-Mu, telah berpadu dalam membela syariat-Mu.
Kukuhkanlah ya Allah ikatannya. Kekalkanlah cintanya. Tunjukilah jalan-jalannya.
Penuhilah hati-hati ini dengan nur-Mu yang tidak pernah pudar. Lapangkanlah
dada-dada kami dengan limpahan keimanan kepada-Mu dan keindahan bertawakal di
jalan-Mu.


Ameen ya rabbal alamin.


Mencari dan terus mencari cinta ILAHI.

Thanks  K.ina atas motivasi yang begitu bermakna sekali untuk saya.... maaf ya, saya terpaksa menyalin semuanya...saya tak pndai menulis... sekadar untuk renungan bersama....

Tuesday, October 12, 2010

Today is a fairytale.....


Today Was A Fairytale lyrics



Sejak tgk anak Naza group tuh kawin... aku suka sgt dengar lagu nih.... mcm best jer... pulak bila tgk dia kawin mmg fairytales habih!!! jgn berangan la boleh jd mcm dia..huhuhu..

so layan erk lagu nih... zasss!!


boleh tgk video yg aku cakap nih..... terasa diawang awangan..


Puaskah...

Tetiba rasa nak dengar lagu nih...... ada kena mengena ker dengan diriku.... zasssss!!! layannnn...


Puaskah kau lukaiku
Puaskah kau sakitiku
Puaskah khianatiku
Puaskah hoo.. Sayangku

Di manakah nuranimu
Di mana akal sehatmu
Sekarang kau campakanku
Setelah kau dapatkanku

Reff:
Mungkin hanya bila ku mati
Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

Ingatlah saat yang lalu
Saat kau peluk diriku
Tapi kini semua lalu
Kau tega khianatiku

Reff:
Mungkin hanya bila ku mati
Kau ‘kan berhenti ‘tuk menyakiti
Sampai kapan aku begini
Terus begini
Terus engkau lukai

yeah..Maher Zain

video 

 yeahhh... pg nih saya berjaya mengupload semua lagu2 Maher Zain... fuhh selamat duit saya sebab husband saya ajak g cari cd die.... kikiki.. dr membazir duitbaik saya upload kan? boelh saya spend duit tuh beli kain ker..hikhikhik..KEJAM nyer saya!!!.. kejam ker? takla... kita kena belanja kearah yg tak membazir kan????? huhuhu....

Sunday, October 10, 2010

Make up Pouch

Cuti weekend baru nih juga saya cuba siapkan make up pouch nih..... mana taknyer, semua brg make up selama nih main campak jer dlm beg... kdg2 tercari2 bila nak pakai... hihihi... so sempat gak saya curik2 masa nak buat satu utk saya lepas belek2 tutorial.... saya buat guna kain linen yg beli kat Fabric Fanatics juga!! Touch up dgn label comel tuh.....  ahakssss...lepas nih nak buat apa pulak erk!!! :)

Munok,Thailand


 Kat atas bot nak ke seberang....


Weekend baru nih we ols jln2 Munok..(tempat yg glamer sgt sejak akhir2 nih bg penduduk kaw R.Panjang n P.Mas)...Mulanya nak gi pasar jer tup tup..terlepas sebut nak gi Munok..zaassss..Hubby saya terus pusing kete ke Manuk.. Exteli dekat jer dgn umah kami...dlm15minit cenggitu...Munok nih kira sempadan Thailand la... Kitorg kena ke seberang dgn naik perahu... pegi balik RM2 seorang. Kat situ dia ada pasar pagi... pergh mmg ramai giler rakyat M'sia disana.. pegi soping2 hehehe.. memang murah2 giler!! Kalau bawa RM10 3hingga 4 barang boleh dapat... :) Tapi kalau makan kat sana sama jer harga.. Sebab pegi tak plan, so ongkos yg ada dlm purse ajela..huhuhu.. Saya suka beli2 kat tempat2 cenggini byk yg murahnya dr yang mahal.... kadang2 kalau Jersey atas soping tuh mostly campur dengan brg sini la... hahahaha.... Thailand kaya dgn brg2 tiruan nih.... Kalau nak kira beli yg ori betul pergh mmg kena pegi butik betul2... Tapi kalu setakat atas shoping mall mesti ada gak yg bercampur... kalau yang pandai tgk ori dgn tak ori tak pela...Tp kalau yg giler branded jer tapi tak boleh beza barang ori dgn tak ori mcm saya nih... sah2 kena tipu idup2... hehehehe...


so tgkla apa yg kami beli.......

Caca dan Cici.... dua ekor anak arnab nih... Cuma harga RM60 sepasang.... api kira mahallah... saya ingat RM30 sepasang, upanya RM30 sekor...

Wednesday, October 06, 2010

projek semalam...

label nih yg mahal nih...kikiki.....( bought from fabric fanatic)
 Semalam lepas masak dan makan saya terus tak sabar-sabar nak tengok bunny kesayanagn saya bekerja semula... hehehe... lebih kurang 2 jam tergodek2 dengan dia akhirnya dapat jugak saya siapkan cover utk toaster n thermo pot nih... anak semalam demam sok taklah aktif sgt.. terbaring jer.. saya pon amik kesempatan lah...buat apa yg patut. hehehe.. en.husbd saya terjeling2 tgk saya menjait.. hehehe.. bosan agaknya tengok saya asyik mengadap mesin jait jer.. :P:P takla saya kalau menjait curik2 masa jer... nak spend masa betul mmg tak penah cukup masa 24jam nih...rasa nak 30jam jer sehari... 6jam lagi utk saya menjahit.. kuikuikui...
 nih la baju utk cover toaster saya cite tu... saya buatkan baju dia boleh bukak kat atas.. so lepas nih anak saya buat sendiri jer "roti TERBAKAR" diorg tuh... saya dah ajar..hehehe kalau nak bakar roti nnti angkat jer cover tuh kat atas.. dah siap guna..tutup balik.... baju utk thermo pot tu lak saya terpaksa buat kes kalau masak nasik mesti mercik kat pot nih... hari2 saya kena lap badan die.. so taknak bg mercik lg saya pakaikan baju untuk die... samalah fungsi kedua2 baju mereka berdua nih.. elak dr mercik air nasik... hehehehe.
close up sketttt...... thermo pot tuh buat tak ikut ukuran dia..main hantam jer..(saya malas nak ukur, agak jer) rupanya labuh terpaksa lipat.... dan hasilnya saya lipat. :)


takper tak perasan pon lipatan tuh.. nampak mcm style sket!! kikiki






Sunday, October 03, 2010

Label....


Hati ku berbunga2 hari nih sebab dah jumpa org yang boleh buat label utk hasil2 jahitan saya lepas nih...  Dah lama saya berangan2 nak ada label sendiri.... nih baru design jer.... Hopefully ianya akan  terhasil sebegini.. So lepas nih kalau betul dah ada label nih berseri2 lah hasil jahitan saya... luv it!!!

Friday, October 01, 2010

Lain yang dicari lain yg dpt...

Hmmm... pg tadi, lepas saya pergi kirim brg kwn saya dkt bas, terus ajak hubby saya pusing2 KB.. dengan harapan nak carik fleece batting, cutting mat, n rotary cutter.... puas naik turun kedai n shopping saya tak jumpa gak benda alah tuh.. mungkin tak glamor kt klate nih!!

Saya pegi Popular dia suh pegi kedai kain... yg ada cuma cutting mat!! tuh pon tak menarik mcm saya tgk jual kt online.. dah abih kedai craft saya masuk kat KB nih... ntah apa yg ada... sebab2 mcm nih la minat menjait saya sentiasa terbantut.. byk brg yg org lain boleh dpt kt bandar2 besar, tp saya tak boleh dpt diKlate nih!!! GERAM + SEDIH!!

Jadinya saya terpaksa beli online jer.... itu jer cara yg terbaik.. bukan saya taknak beli online, sbb saya nih jenis tak sabar nak tggu brg sampai. Kalau saya nak sesuatu tuh saya nak segera n tak sabar2 nak guna n realisasikan segala impian saya tiap2 hari... hehehehe..


Lepas turun Popular kt KBMALL saya terus pegi WS craft nih.. yg terbesar n baru bukak.. harapan sangatlah tinggi.. Jawapannya tetap sama.... :( Tapi satu benda nih tetiba mengubah mood saya.... hahahha.... tgkla apa ada kt WS Craft nih...

Mmg habis berangan bilalah aku nak dpt benda2 alah mcm ni kt dlm kedai tuh.. huhuhu... aku mmg suka merayau kt tempat2 perhiasan n kraftangan kahwin nih.. bunga punya la byk..tp tak minat bunga pon!! hahahah.. '

Tapi yang nih satu, mmg berangan tahap gaban..." bestnya kalau umah kita ada mcm nih kan??" aku ckp kat hubby aku..hehhehe.. ( wlpun tak suka rumah english style ..tp aku suka deco nya...:) ) sebabnya aku kan tak minat bunga2... i'm a simple woman.... black n white!! :P hehehehe.. bukan tak suka pemalas sebenarnya!!! kalau ada bunga dlm rumah nih..mmg bersawang la... kakakaka...


Pasu2 nih kat bahagian lain pulak... mulalah ada org yg cuba mengoda2 saya nak suh beli pasu nih.... cakap jer yer..terus aku rembat!! hahahaha.... tapi bukan kat WS craft nih... lepas cuci2 mata aku terus kuar n carik kedai craft lain....


Jawapan tetap SAMA!!..... last2 impian org lain yg termakbul..... impian si dia yang setia menemani saya... huhuhu... takpela... nanti saya nak beli kat k.zila la jugak!!! senang semua dia ada... hahaha..

Saya pon terrrrrbeli la pasu nih!! pasu kecik nak letak brg2 yg bersepah kat atas rak TV, pasu tengah nak letak brg jugak!! pasu paling besar, saya nak letak anak2 ikan saya....... hehehehe.....(pasu besar jer saya yang punyaa....:P)

Brg tak jumpa : rotary cutter, fleece batting, bias tape maker.. etc yg bersangkut paut dgn dunia jahitan saya nak beli jerk dr kedai2 online.. senang tak payah mbazir lg minyak kete pusing satu Klate!!! Tapi saya harus bersabar menunggu..... huhuhu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails