Saturday, September 25, 2010

Jalan @ Takbai, Thailand.





kat atas bot....... kalsik punya perahu....huhuhu...

Jumaat lepas taktau nak pegi mana, ckp dekat hsbd nak g cuci mata kat Pengkalan Kubur.. tup2.. terus dia g kat imigresen... hahaha apa lagi terus aku buat border pas nak ke seberang (TAKBAI) ... kena RM10 jer untuk buat border pass.. lepas siap..Check in la konon..kikikiki.. klasik bebenor la nak naik perahu ke seberang sana... kena bayar RM1@100 batt... dok atas perahu takdan 5minit sampai la kami ke seberang.... Dan sampai kesana mmg takder apa pon sebab hari Jumaat banyak kedai tutup.. biasanya pasar pagi2 @ nat hari Sabtu...

laluan utama Pengkalan Kubur- Takbai..

Cuma ada sket jer kedai yang bukak.... dalam tak nak beli apa2, hsbd aku rembat jugak jeans n jersey, aku rembat blouse sehelai, Rania seluar (Next) and Firman aku belikan T-shirt.. kira poyo la branded siam kikikiki... tapi okla mmg kain dia elok2.. mmg murah... bukan cap2 Thailand cikai2... kikiki.. buleh la kalau nak pakai pegi jalan2 jauh sket dr umah.. hikhikhik...

Pasar buah n kedai2 baju kat dalam... banyak lagi... tak hengat nak amik gambor...:P

Masa nak balik satu hal.. punyalah jauh nak g cop borderpass.... kena jln kaki... mmg klasik sgt la pekan Takbai nih...pehtu masa nak isi borang tuh ada pulak translator + writer... (dlm bhsa siam). Caj pulak RM2 utk 1 borang... hahahaha.. Mmg lawak betul laa aku tengok.... Mana taknya dah sampai sebelah sini, sume papan tanda bhsa siam... padahal kg kita sebelah tuh jer.. Dalam hati takut la jugak, yerla.. kt Takbai tuh tuh kan penah ada kes tembak menembak... Alhamdullillah selamat jugak aku balik .. sib baik takdak apa2.... :)


Enjoy da piccas....:) :)

Imigresen checkpoint!! mmg klasik gila....

Tengah menunggu papa mengisi borang utk berlepas... kakakaka

Lepas cop check out..... babai Takbai... next week kalau taktau nak g mana kami mai lagi.... :P

1 comments:

Yati said...

Yati dulu ada pernah pergi Takbai. Sebelum kejadian orang tembak-menembak dulu. Pergi secara haram, sebab ada kenalan niaga sana. Beli periuk la, apa lagi. :) Tapi sejak ada bom bom kat selatan Thailand, dah tak berani. Yang pelik tu, dia terima matawang RM kan... dan zon waktu sana pun, 1 jam lagi awal dari kita rupanya. ^_^

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails