Tuesday, April 26, 2011

Teruknya saya alahan kali nih...

Aduh.. sekssanya rasa mcm nih..... b4 nih takderla jd mcm nih... Terukla preggy saya kali nih berbanding anak2 yg dulu langsung takder alahan....cuba tgk senarai alahan saya kali nih yg tak pernah saya rasa dulu..:


Before tahu peggy :
  1. saya demam yg teruk sampai muntah hijau... tak penah jd camtuh..
  2. sampai 4 hari MC dalam masa 2 bulan
  3. rasa malas yang teramat
  4. rasa nak makan sizzling hari2
  5. suka pulak mkn asam2 yang before nih mmg tak suka
Bila dah tau preggy, lain lak jdnyaaaa..:
  1. asyik pening kepala sampai ke malam.
  2. nak muntah tapi tak gak muntah...berlarutan sampai ke malam jugak...
  3. badan letih sgt2....nak buat apa pun tak larat sampai ilang mood
  4. tak boleh nak tengok warna yg terang2....& fancy.. nak termuntah k!!! zaasss pening kepala.
  5. mulut nih asyik pahit jer....
  6. baru 3 bulan rasa perut dah mcm 5 bulan...
  7. nak tidok seksa...tersekat jer..pelik kan...
  8. mata asyik ngantuk nak tido jer....
  9. berat tak naik2 gak...huhuhu
  10. tak boleh tgk lappy lama2 pening kepala 
  11. suka sgt mkn buah pelam  jambu batu dgn colek beli kat Rantau Panjang
  12. tiap2 mlm kena mkn bihun tomyam
  13. siang2 mkan nasi dgn ikan bakar & ulam jer
  14. ari2 kena minum air tembikai ataupon epal susu takder ais
  15. dah tak larat lg nak berjalan2 atau window shoping...cepat letih & pening ( kalau dulu mmg tak lekat umah..asyik nak kuar jer)
  16. ....
  17. ....
  18. ....
  19. ntah la apa lagi NEXT.....
Semoga saya rasa nih untuk 3 bulan yg pertama nih jer..harap2 lepas nih akan ilang semua tuh...doakan saya & BB sihat yer..... 
Kalau sapa2 ada petua nak hilangkan alahan saya bolehla kongsi dgn saya.... kesian kat saya, nih dah mcm2 vitamin saya try......
harapan cuma nak sihat & boleh bekerja jer.....


2 comments:

lein said...

sabar aida.... saye dua2 anak alahan yg teruk.... mase yg first smpi behenti keje.... tp x pelh dulu keje swasta... anak kedue ni x sanggup nk behentilh coz dah keje gov....

|:~AidA~:| said...

hi lien... tu la.. teruk sgt kali nih.. anak yg dulu saya ok jer... mgkin salah sorg anak mesti kena kot..doakan saya sihat yer..

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails